top of page

George presents a hotel room at Benaki Museum 2016

H έμπνευση για τον σχεδιασμό του δωματίου προήλθε απο την ιδέα να διαμορφωθεί μια ατμόσφαιρα φύσης μέσα σε έναν αστικό χώρο χωρίς όμως να εφαρμοστούν οργανικές μορφές φυσικών όγκων. Για την ανάδειξη της εικόνας της φύσης εφαρμόστηκε στα περισσότερα στοιχεία ένα γεωμετρικό μοτίβο εμπνευσμένο απο τον κορμό του δέντρου.

Αφετηρία του σχεδιασμού ήταν οι λοξές, ξύλινες τραβέρσες του κρεβατιού σε συνδυασμό με το κεφαλάρι του καθώς σε ένα μέσο, μονόχωρο δωμάτιο ξενοδοχείου θεωρήσαμε ότι το κρεβάτι είναι η βάση για τη δημιουργία της επιθυμητής ατμόσφαιρας. H γεωμετρικά ακανόνιστη κρεβατοκάμαρα δίνει το μοτίβο της στα υπόλοιπα ξύλινα στοιχεία όπως στη ντουλάπα, το γραφείο και τα επάλληλα φύλλα με το black out ύφασμα που ρυθμίζουν τη συσκότιση του δωματίου.

Η διάταξη και η εργονομία του χώρου είναι εμπνευσμένη απο την αίσθηση ελευθερίας του ταξιδιώτη σε ένα ξένο μέρος. Σημειώνουμε ότι ο αριθμός συμμετοχής επιλέχτηκε να είναι η μέρα που θεσπίστηκε η World Tourism Day καθώς θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην ικανοποίηση του παγκόσμιου ταξιδιώτη. Με τη χρήση των εσωτερικών, διαχωριστικών κουρτινών δίνεται η επιλογή στους επισκέπτες να ενοποιήσουν πλήρως τον χώρο, να νιώσουν ένα ιδιαίτερο συναίσθημα χαλάρωσης, το οποίο δεν είναι συνιθισμένο σε μια καθημερινή κατοικία ή ακόμα και σε ένα μέσο ξενοδοχείο.

Φύσις και Άστυ σε ένα δωμάτιο. ...Απολαύστε τη διαμονή σας...


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Twitter Basic Square
bottom of page